Krats.jouwweb.nl
wat is KRATS » uit (het) stof gehaald

"uit (het) stof gehaald"

"uit (het )stof "gehaald is een project waarbij aandacht wordt besteed aan hergebruik van textiele materialen. Vaak worden dit herinneringsobjecten , gemaakt van textielrestanten waar herinneringen aan verbonden zijn. Soms ook materialen die oorspronkelijk voor iets anders waren bestemd. Inmiddels zijn de volgende objecten tot stand gekomen:

 

-"kleurdoeken"( plaids ), waar oude stoffen voor worden gebruikt,

- "oudgoed" kussenovertrekken, waar kleding restanten in worden verwerkt,

-boekomslagen, verpakkingsmaterialen en gordijnstoffen zijn de basis hiervan, voorzien van een handgebonden boekje om herinneringen in op te schrijven.

 

 

 

Herinneringen aan textiel en kleding spelen een grote rol.

 

Over het project:

 

Oude kleding heeft vaak een emotionele betekenis en blijft soms jaren in de kast liggen. Men vindt het jammer om weg te doen omdat er zoveel herinneringen aan vast zitten. Van oude kleding onderdelen worden door mij plaids (kleurdoeken ) en sierkussens(" oudgoed" kussenovertrekken) ontworpen en gemaakt. Zo blijft een mooi aandenken aan een bijzondere gebeurtenis over. Niet alleen bij een overlijden kan dit een bijzonder aandenken zijn aan de overledene.Ook bijzondere gebeurtenissen zoals huwelijk, geboorte, het behalen van een diploma enz. kunnen een gelegenheid zijn waar men goede herinneringen aan heeft en een aandenken van wil hebben.

 

 

Verpakkingsmateriaal bewerkt tot boekomslag.

 "Landschap" boekomslag, met de hand geverfd. 

Bewerkt gordijnband (Lutrador)  op handgeschept papier.